Altia pohjalaisiin käsiin – Ilmajoen kunnan hankittava osuus yhtiöstä

Omistajaohjausministeri Mika Lintilä ilmoitti tänään, että Altia listataan pörssiin. Mielestäni Ilmajoen tulee Koskenkorvan tehtaan sijaintikuntana hankkia merkittävä osuus uudesta yhtiöstä.

Varminta olisi ollut, että hyvään kuntoon nostettu yhtiö olisi pysynyt valtion omistuksessa, tuottamassa tuloja veronmaksajille. Valtion tyhjällä kassalla on kuitenkin vaikea kehittää yhtiötä. Luotan vahvasti tehtaan tulevaisuuteen, koska se on hyvässä iskussa. Tuotantoennätyksiä tehdään joka vuosi ja tehokkuutta on parannettu investoinneilla.

Kun Altia nyt kuitenkin viedään pörssin, tarvitaan lakeuksilla todellista maakuntahenkeä. Maakunnan vahva läsnäolo yhtiössä on osaltaan tae sille, että työpaikat pysyvät alueella.

Altian merkitys Ilmajoelle ja Etelä-Pohjanmaalle on erittäin suuri. Se tarjoaa suoria ja välillisiä työpaikkoja, kuluttaa maailman parasta ohraa ja tarjoaa tärkeitä sivuvirtoja maatalouteen. Siksi on Ilmajoen kunnan velvollisuus on näyttää esimerkkiä. Altia on kovalla työllä nostettu kannattavaksi yhtiöksi, johon kannattaa sijoittaa. Yhtiöllä on hallussaan huipputehokkaat laitokset, osaavaa työvoimaa ja hyvä brändisalkku.

Tehtaan kanssa tiiviistä yhteistyötä tekevät maatalousyrittäjät ottavat osaa osakeantiin sillä voimalla, millä pystyvät. Pitkään jatkuneen heikon kannattavuuden ja vaikean edellisen satokauden johdosta viljelijät eivät kuitenkaan yksin kykene hankkimaan yhtiöstä merkittävää osuutta. Nyt tarvitaankin viljelijöiden rinnalle kotimaista, vastuullista omistajuutta, jotta kotimainen työ ja Koskenkorvan tehdas turvataan pitkällä aikavälillä.

Nyt tehdään Altiasta seuraava kansanosake.

ristolahti
Keskusta Ilmajoki

28-vuotias Maa- ja metsätalousministerin erityisavustaja ja elintarviketieteiden kandidaatti Ilmajoen Huissilta. Ilmajoen kunnanvaltuuston jäsen. Ehdolla eduskuntaan keväällä 2019.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu